Zoete ovenschotel in 1,2,3

Vakantie is ook extra tijd samen. ' Mama wat doen we eens vandaag' kennen we allemaal. Dus hier is mijn antwoord vaak : we maken soep, we gaan iets bakken, we koken samen voor deze middag ... altijd krijg ik enthousiasme bij dit antwoord. Dit maakt mij gelukkig, ok het gaat misschien iets minder snel in de keuken dan maar hen zien genieten doet me zo goed.
Deze ovenschotel kunnen ze zo goed als alleen maken, enkel bij het afwegen moet je even meekijken eventueel en het plaatsen in de oven neem je beter over. Maar geloof me in 1,2,3 heb je deze schotel en instant succes bij het ontbijt, vieruurtje, picknick of gewoon tussendoor ;)
Benodigdheden :
2 eieren, 170 ml melk, 1 kl bakpoeder, 250 g patisserie bloem, snuifje zout, 2 koffielepels confituur , 2 koffielepels pindapasta , 2 el kristalsuiker , 2 el plantaardige olie
Bereidingswijze
Meng in een bolkom de bloem, suiker, snuifje zout en bakpoeder goed. Meng hierna de eitjes - melk en plantaardige olie onder dit geheel en klop even tot een mooi geheel.
Stort dit beslag in een ovenschotel ( kan je op voorhand invetten als zekerheid ) . Verdeel hierna de confituur - pindapasta op verschillende plaatsen en meng in cirkels ( zie foto )

Bak voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden Celsius. Je kan de hoeveelheid confituur naar eigen wensen meer doen maar wij vonden dit meer dan voldoende voor zoetheid en structuur.
Dit recept is geÏnspireerd op het recept van Nadiya's Hussain