Zoete worteltjes uit de oven

14-07-2019

Wortelen, ieder kind is er gek van maar ook bij volwassen blijft dit wel een topper onder de groenten. Je kan op eindeloos veel manieren combineren en ook in de soep is een wortel een dankbaar iets. 


Vandaag kies ik voor een ovenbereiding met wortel. Hiervoor kies je het beste voor jonge kleine wortels ( voor de gaartijd), je schraapt deze even kort. Maar je kan ze ook na goed afborstelen ( eerder bij bio-wortelen) . 

Benodigheden:

jonge fijne wortelen, honing, olijfolie, roze peperbollen, kruidenmix ( ik koos vandaag voor de kruidenmix van Happy Roots ) 

Bereidingswijze 

Schraap de wortelen en laat  2 cm van het loof over, leg deze in de ovenschotel mooi naast elkaar. Besprenkel hierna royaal met olijfoiie en honing. Werk af met roze peperbollen en de kruidenmix. 

Zet deze schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden ( hete lucht) en dit voor 25 -30 minuten. Probeer toch zeker 1 keer tussendoor alles om te draaien zodat alle kanten goed garen. 

Dien warm op, je kan het gerecht nog afwerken met feta of serveren met heerlijke rauwe ham. Maar voor ons is de schotel op zich al meer dan perfect. 

Voor meer informatie over de kruidenmix happy roots van Mill Mortar kan je klikken op onderstaande link. 

https://www.camellia-s.be/mill-mortar/