Zomerse pasta schotel met gerookte zalm

05-08-2020

Met de warme temperaturen gaan kinderen en ook wij vaak minder gaan 'zwaar' eten. Simpele schotels vol lekkere ingrediënten scoren dan het beste. Door een combinatie van warme en koude ingrediënten krijgt deze schotel het zomerse karakter nog een beetje extra. De schotel smaakt perfect warm maar ook lauw is hij nog steeds een heerlijke topper. Nog een voordeel, in 10 minuten staat deze schotel op tafel ( de tijd die de pasta bijna nodig heeft om te koken dus ) 

Benodigdheden: ( voor 4 personen ) 

1 gele paprika, 1 rode paprika , 1 kopje erwtjes ( ik kies altijd diepvries )  , 1 /2 potje ricotta , 200 g gerookte zalm, volkoren pasta, peper , 1 potje Pomo e legumi van Elvea, 1 handvol ruccola, basilicum, 8 kerstomaatjes , eventueel walnootolie als afwerking van de schotel. 

Bereidingswijze:

Kook de pasta gaar. Reinig en versnijd ondertussen de paprika in fijne reepjes. Stoof deze gaar in een weinig olie, bak even de pomo e legumi mee in de pan en voeg de erwtjes toe. Vul aan met 1/2 pot ricotta en laat even kort warm worden, breng extra op smaak met peper. Versnijd ondertussen ook de zalm in brede reepjes, de tomaatjes in 2 en versnipper de basilicum. 

Giet de pasta af, meng deze onder de saus. Giet deze pasta in een schotel, versier met de tomaatjes, gerookte zalm en leg in het midden de ruccola ( je kan deze nog overgieten met een beetje walnootolie als extra smaakmaker). Verdeel de versnipperde basilicum over de schotel en werk af met een extra beetje zwarte peper. 

Dien op en geniet van deze schotel vol zomerse smaken.