Lunch - hoofdgerecht - bijgerecht

 

Spicottarolletjes, de naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Ik vroeg jullie hulp om een naam te vinden voor deze vege topper en deze vond ik naast alle super voorstellen echt mooi klinken. Dus hier komt het recept voor de Spicottarolletjes.

Iedereen heeft prachtige herinneringen aan het op bezoek gaan en samen lang tafelen bij de grootouders. Toen de herfst dichterbij kwam wist ik keer op keer dat ook het witlof in ham en kaas er zat aan te komen bij oma en opa. Keer op keer kwam deze schotel vol Belgische trots op tafel en straalde mijn oma van geluk....

Wie denkt aan de herfst, denkt aan heerlijke gerechten, zalige geuren en super smaken... Dit gerecht omvat ze allemaal en is nog eens vegetarisch ook. Zo kan je je voornemen om minder vlees te eten makkelijk waar maken zonder te moeten inboeten in smaak.

In tijden dat we minder tijd hebben en toch vooral een hele dag willen uitkijken naar wat we vanavond zullen eten... is dit recept echt wel een topper. Heel eenvoudig te maken, eindeloze variatie mogelijk en echt wel op en top kidsproof.

Nu de school terug gestart is, de regelmaat terug in huis komt is ook het op tijd gaan slapen terug van een groter belang. Snel gezond koken kan dus een meerwaarde zijn om deze eerste drukke tijd te overbruggen.

Ik probeer altijd warme en koude groenten te voorzien aan tafel, dit zet aan tot het proeven en vooral ook het eten van beide iedere dag. Deze super eenvoudige salade is echt wel heel lekker, perfecte aanvulling bij een klassieke maaltijd en kan zelf als basis zijn voor een maaltijdsalade. Het sausje maak ik heel vaak eens voor een...

Kinderen zijn dol op kleine zoete tomaatjes. Kinderen vinden al die kleurtjes ohhh zo leuk. Dus waarom eens niet een salade in een kleine portie meegeven naar de school? Klein vorkje mee en wees gerust de kids zullen genieten van hun slaatje BOMvol tomaten.

Koekje van ei

09-08-2019

Iedereen kent het, een koelkast vol kleine restjes en beetjes van alles.. en iedereen zoekt dan naar de oplossing om deze te verwerken. Ik probeer dit dus ook en een quiche, wraps, omelet, alleemaal hebben we ze al gemaakt met restjes. Maar onderstaande recept kan je als hapje serveren , bij een slaatje als maaltijd maar ook meegeven in de...

Kinderen en burgers zijn een succes, kinderen en vegetarische burgers zijn een uitdaging, zeker als je ze zelf maakt. Maar uitdagingen aangaan zit in mijn bloed dus.. ik probeerde, zocht en vond ons ultieme burgerrecept.