Lunch - hoofdgerecht - bijgerecht

 

Snel gezond koken en lekker voor iedereen in het gezin. Het blijft voor de meeste mama's een zoektocht om niet eeuwig te vervallen in spaghetti met veel groentjes. Ik probeer altijd klassiekers mijn twist te geven, mijn verborgen groentetwist maar ook gewoon het lekker houden. Geen te overdreven groentensmaken maar pure smaken in combinatie met...

Een avond met niet veel tijd door vergaderingen - events of door zwemles van de kids. .Iedereen kent dit zeker en een gezonde maaltijd dan op tafel toveren is magie. Deze keer dus geen diepvriespizza of kant en klaar nee een gezonde ovenschotel.

Spicottarolletjes, de naam doet misschien niet onmiddellijk een belletje rinkelen. Ik vroeg jullie hulp om een naam te vinden voor deze vege topper en deze vond ik naast alle super voorstellen echt mooi klinken. Dus hier komt het recept voor de Spicottarolletjes.

Iedereen heeft prachtige herinneringen aan het op bezoek gaan en samen lang tafelen bij de grootouders. Toen de herfst dichterbij kwam wist ik keer op keer dat ook het witlof in ham en kaas er zat aan te komen bij oma en opa. Keer op keer kwam deze schotel vol Belgische trots op tafel en straalde mijn oma van geluk....

Wie denkt aan de herfst, denkt aan heerlijke gerechten, zalige geuren en super smaken... Dit gerecht omvat ze allemaal en is nog eens vegetarisch ook. Zo kan je je voornemen om minder vlees te eten makkelijk waar maken zonder te moeten inboeten in smaak.

In tijden dat we minder tijd hebben en toch vooral een hele dag willen uitkijken naar wat we vanavond zullen eten... is dit recept echt wel een topper. Heel eenvoudig te maken, eindeloze variatie mogelijk en echt wel op en top kidsproof.

Nu de school terug gestart is, de regelmaat terug in huis komt is ook het op tijd gaan slapen terug van een groter belang. Snel gezond koken kan dus een meerwaarde zijn om deze eerste drukke tijd te overbruggen.

Ik probeer altijd warme en koude groenten te voorzien aan tafel, dit zet aan tot het proeven en vooral ook het eten van beide iedere dag. Deze super eenvoudige salade is echt wel heel lekker, perfecte aanvulling bij een klassieke maaltijd en kan zelf als basis zijn voor een maaltijdsalade. Het sausje maak ik heel vaak eens voor een...

Kinderen zijn dol op kleine zoete tomaatjes. Kinderen vinden al die kleurtjes ohhh zo leuk. Dus waarom eens niet een salade in een kleine portie meegeven naar de school? Klein vorkje mee en wees gerust de kids zullen genieten van hun slaatje BOMvol tomaten.