Lunch - hoofdgerecht - bijgerecht

 

Kinderen vis leren eten is niet zo moeilijk als het lijkt, maak het klaar zoals jij graag vis eet. Vol smaak met veel eer voor het product en met de juiste bijgerechten. Kinderen zijn meer dan gek op lekkere bereidingen met vis en pladijs, de vis van het jaar 2020 die scoort zeker bij alle kids.

We kunnen het niet meer ontkennen maar de herfst komt meer en meer in ons land, De heerlijke stoofpotjes staan terug op het menu maar ook de bijgerechten komen terug iets meer winters - hartiger dan in de zomer. Deze salade scoor je echt wel mee omdat het net een verrassende combinatie is, een leuke mix van smaken en...

Iedereen kent de zalige geuren van gratin aardappelen in de oven, maar iedereen herkent ook het gevoel na het eten van de gratin. Nu ben ik ook fan van die smaken - geur maar wou ik toch er mijn eigen idee van maken. Iets zoals je mij kent met groenten, met minder kaas en room of zelf geen van...

Eenvoudig koken daar ben ik als druk bezette mama echt wel fan van. Maar eenvoudig gezond dat klinkt toch nog veel beter in mijn oren. Dit gerecht is ze beide dus dit maakt al mijn dag al voor het klaar is.

Varkenshaasje kennen we allemaal van als we kind waren, de klassiekers op zondag met kroketjes en gestoofd witlof. Maar een varkenshaasje leent zich ook tot een stoofpotje, nooit geen droog vlees. Dit stoofpotje is ideaal voor een gezellig familiediner of een etentje onder vrienden, alles gegaard in 1 pot en zo heb je een propere rustige keuken en...

Taartjes zijn altijd lekker, hartige taarten scoren zeker ook en vast. Deze taart van tomaat is meer dan een succes door de heerlijke smaken. Je hebt helemaal niet veel nodig enkel de set van Stoffels toma'muse is wel heel handig meegenomen in dit alles.

Met de warme temperaturen gaan kinderen en ook wij vaak minder gaan 'zwaar' eten. Simpele schotels vol lekkere ingrediƫnten scoren dan het beste. Door een combinatie van warme en koude ingrediƫnten krijgt deze schotel het zomerse karakter nog een beetje extra. De schotel smaakt perfect warm maar ook lauw is hij nog steeds een heerlijke topper. Nog...

Als je mij vraagt hoe ik het liefste rijst met curry eet dan weet ik het gauw. Liefst zelfgemaakt - rijst met wat verborgen schatten in en een appeltje als extra troef om te scoren bij ons thuis. Wij eten dit graag met kip maar ook zeker met een stukje zalm, geloof me heerlijke combinatie.

Op mijn vorige post kreeg ik soms eens te horen, moet dit met erwtjes? Dus ging ik aan de slag om deze waardevolle makkelijke groenten toch kidsproof te maken en weet je hoe? Door het te verstoppen in de saus. Een licht zoete saus , kidsproof dus.

Die zondagen dat je snel iets gezonders wil koken, die zondag dat je enkel maar groene groenten bijna in huis hebt. Die zondag dat je green power wil hebben. Dan maak je dit gerecht, of op een andere dag van de week mag ook ze.