Lunch - hoofdgerecht - bijgerecht

 

Niks ik leuker om te variëren met klassiekers, met klassieke waarden uit onze gekende keuken maar ook klassiekers waar je altijd mee scoort. Macaroni is er nu eentje waar je weinig neusjes voor ziet omhoog gaan dus maak ik graag variaties op deze topper. Vandaag koos ik voor een easy peasy voedzame versie met tonijn, inderdaad tonijn.

Pleegzorg Vlaanderen kwam even geleden naar mij toe met de vraag of ik het ultieme powerfood gerecht van een pleegkind wou omzetten naar een echte eetbare versie. Iedere cel in mijn lichaam wist het onmiddellijk: heel zeker wou ik dit doen! Het leek me zelfs heel spannend om dit te kunnen doen. Eerst twijfelde ik even of het mij wel...

Niks zo makkelijk of alles in 1 schotel maken. Het bak accessoire van Philips is dan ook meer ideaal om dit mogelijk te maken. Dus een heerlijke veggie frittata klaar in 24 minuten, zeker en vast en dit allemaal uit 1 schotel.

Een garantie tot succes dit is deze ovenschotel zeker en vast. Makkelijk op voorhand te maken en och zo heerlijk. De zoete aardappel en pompoen zorgen voor de zoete toets terwijl de curry voor wat meer pit zorgt en dat allemaal samen met een mooi stukje zalm, dit is toch genieten.

Macaroni in ham en kaas, ieders favoriet denk ik heel vaak. Hier scoor je gewoon mee. Maar wat dacht je om deze eens echt een seizoenspasta te maken met asperges? Het sausje zit ook vol van groentjes dus macaroni was nog nooit zo veelzijdig als nu.

Onze kids zijn gek van mosselen, ik kan ze op heel veel variaties aan hen voor schotelen maar deze variatie is wel een heel lekkere, volgens Madeleine bijna even lekker als met frietjes en dat zegt veel he. De zalige geur van look en tomaten omarmen de mosselen en volkorenpasta als beste.

Vis eten, ieder gezin heeft hier een andere invulling aan. Koud, warm, in de lunchbox of gewoon doorheen de maaltijden. Hier bij ons is vis altijd een welkom iets aan tafel. De kinderen eten het op heel veel wijzen maar misschien ook omdat wij het heel graag eten en ook veel mee aan de slag gaan. Vis is meer dan alleen met een korstje ....

Genieten van heerlijk eten staat hier echt centraal, groentjes erbij voegen is dan ook wel mijn doel en met dit gerecht zijn beide acties geslaagd. Heerlijke comfort , genieten - zalige smaken en lekkere wintergroenten.

Januari is altijd de periode dat de grijze dagen wat starten met doorwegen, dus zorgen we voor wat extra kleur? Wat dacht je van een regenboogschotel aan gezonde groenten met een kruidenroom van heerlijke kruiden met Campina? Klinkt super toch e