Lunch - hoofdgerecht - bijgerecht

 

De feestdagen komen er meer en meer aan, dat het een speciale periode is dat is altijd maar dat het dit jaar nog specialer zal zijn... dat moet ik jullie niet vertellen denk ik. We maken er het beste van, we maken er thuis iets warm van maar vooral ook heel lekker van.
Deze schotel omvat haalbare stappen...

Kortere dagen - koudere dagen vragen om nog meer gezellige kost, denk aan heerlijke ovenschotels met zalige geuren in huis. Deze ovenschotel is er zo eentje, boordevol groenten, aardappelen en ham. Geloof me super lekker en zal je meer dan eens maken.

Rode kool, witte kool , groene kool. Mooie kleuren maar heel vaak niet de favoriet van de kids of meerdere mensen aan tafel. Dus ga ik hiermee aan de slag, geloof me heerlijke verrassende combinatie en gewoon ook lekker.

Drie groenten die moeilijk zijn aan tafel bij veel gezinnen. Die durven combineren in een schotel en dit op tafel schuiven. Wat denken jullie? Een missie voor mij en een geslaagde missie bij ons op tafel. Ik denk dat er heel veel nu uitkijken naar het recept.

Als de kindjes vragen voor vogelnestjes, dan maakt mama de bijna real thing. Ik ging zo ver ik bijna kom om lekkere look a like vogelnestjes te maken. Nestjes inclusief alsook een echt vogeleitje... Of ik mama punten scoorde? Ik denk niet dat ik deze vraag moet beantwoorden als je deze nestjes hieronder bekijkt.

Een snelle lunch is iets waar we allemaal van dromen - aan denken maar ook vooral naar op zoek zijn. Deze pesto kan je even op voorhand maken en zo heb je toch wel enkele dagen plezier van. Ik koos voor een duurzame versie van pesto omdat ik het soms zo zonde kan vinden dat je een heel plantje...

Op grijze dagen heb je dat extra beetje kleur nodig, dat klein beetje meer of op een zomerse dag. Als je lunch op zo grijzere dagen dat beetje meer kleur bevat en net die zalige smaken heeft dan is je dag toch net dat klein beetje kleuriger. Gerookte forel heeft die typische warme gerookte smaak maar een pittig sausje...

Het weer van de afgelopen dagen is meer dan duidelijk een teken van het seizoen waarin we nu zijn. De herfst. De zon van de voorbije weken komt soms nog wat schijnen maar de grijzere dagen zien we meer en meer. Maar herfst is ook terug heerlijke smaken, heerlijke gerechten en heel veel gezellige momenten in huis.

Kinderen vis leren eten is niet zo moeilijk als het lijkt, maak het klaar zoals jij graag vis eet. Vol smaak met veel eer voor het product en met de juiste bijgerechten. Kinderen zijn meer dan gek op lekkere bereidingen met vis en pladijs, de vis van het jaar 2020 die scoort zeker bij alle kids.