Over mij - Ons

Hallo, ik ben Katrijn, mama van 2 schatjes en van opleiding leerkracht voeding. Ik gaf 11 jaar les in het secundair onderwijs en probeerde ook daar mijn gezonde ideeën door te geven aan mijn leerlingen. Het was een uitdaging maar het loonde wel heel vaak. 

Uit mijn studies en passie voor lekker eten ben ik gestart met een pagina voor mama's. 

Wat als een hobby begon...

Het begon allemaal toen ik na de geboorte van Wolraad zag dat veel jonge mama's in mijn omgeving mij vragen stelden over wat ik gaf van melk aan mijn zoon, welk tussendoortje of welke groenten hij al wou eten... Ik antwoordde altijd met heel veel passie en plezier en deelde hen ook graag de tips. Maar na een tijdje kreeg ik iets teveel vragen en voelde ik dat jonge ouders echt veel vragen hebben over gezonde voeding voor kinderen - als zichzelf. Tijdens de zwangerschap van Madeleine begon ik meer en meer te lezen en op onderzoek te gaan rond deze thema's.  Als jonge werkende mama is het allemaal niet zo makkelijk om gezond eten op tafel te toveren. De reclame speelt hier gretig op in en zou voor alles de oplossing hebben. Kant- en klaar eten zit vol zout en suikers en wij merken het niet..... Het zijn geniepige gasten die we liever niet hebben in onze voeding. 

Het groeit uit tot een missie

En uit al die vragen, al de gesprekken op school en onderweg haalde ik de moed om ervoor te gaan. Een pagina op instagram met de overduidelijke naam: mamasgezondetips. Helemaal geen speciale naam want ik wil iedereen aanspreken... Je moet geen kenner zijn van Quinoa of aquafabe om mijn recepten te kunnen begrijpen. Ik test producten die er op de markt zijn voor de kids, wij mogen soms al eens testen voor een fabrikant en wij gaan er gewoon voor. 

Ik laat de kinderen als ze willen en kunnen meehelpen in de keuken zeker altijd meehelpen. Ik merk dat het willen proeven vaak ontstaat uit het meehelpen en nieuwsgierig worden naar de nieuwe smaak of gerecht. En nee hier eten ze ook niet alles maar ze proeven wel van alles en dat telt. 

En wat mijn missie echt is? Ik wil mama's inspireren, motiveren om ervoor te gaan... gezonde makkelijke voeding voor het gezin en waar genieten nog steeds centraal staat en zondigen zeker ook eens mag. 

"I can't stand people who do not take food seriously ." :)  Oscar Wilde