Recepten

 

Je kan hier de receptjes vinden die zowel kidsproof als gezond zijn. 

De vakantie staat voor de deur en dan is koken met de kinderen altijd een succes. Dit recept is heel eenvoudig, gezond en snel klaar. Ideaal met de kids dus. Wie weet heb je deze vakantie wel een overdosis aan chocolade in huis en kan dit recept je perfect helpen bij het consumeren van deze berg chocolade.

In de morgen kan je alle extra energie gebruiken. Naast het zwarte goud kan je ook snel zelf een sap maken. We gaan meestal voor zoet maar waarom eens niet fris pittig?

Kinderen zijn fan van pasta, lasagne kan je altijd mee scoren en ook heel veel groenten in verstoppen. Nu kan je ook afwisselen van eiwitbron. Vegetarisch kan perfect of extra eiwitrijke groenten toevoegen, vlees gebakken, kipfilet in reepjes of misschien is vis ook wel geschikt. Hier maken wij vaak een variatie met vis en nu deel ik met jullie...

Wie denkt aan Aziatisch eten denkt aan zalige geuren en de pikant - zachte smaak. Wij zijn ultieme fan van deze keuken en geven dit ook mee aan onze kinderen. Wij maken het geheel niet zo pikant en werken dan onze portie af met extra kruiden en specerijen.

Valentijn of niet, roze drankjes scoren altijd goed bij een meisje. Dus ging Wolraad voor Valentijn aan de slag.

Pizza is en blijft iets die altijd lekker is. Eens je gezonde pizza's gewoon bent dan zijn de gekende diepvriesmerken helemaal niet meer zo lekker. Nu kan je scoren bij kids met pizza dus als we deze gezond kunnen maken dan zijn ook wij gelukkig.

Groenten eten het blijft voor heel veel kinderen een moeilijk punt. Meer dan 1 groente eten per maaltijd blijkt dan nog een moeilijker punt. Dus daarom probeer ik altijd te verstoppen, leuke combinaties te maken en de kinderen in het kookproces te betrekken. Het werkt bij mij dus waarom niet eens proberen.

Ik hou van gerechten die je op voorhand kan maken. Als je tijd neemt dan heb je ook meer kans dat je gezonde keuzes maakt. Want wees eerlijk heel veel ongezonde dingen vragen weinig tijd in de keuken. Dus maak ik graag samen met de kids maaltijden voor tijdens de week. Dit gerecht kan je 2 dagen op voorhand...

Klassiekers gezond maken of gezonder maken, hier probeer ik altijd aan te werken. Omdat de klassiekers nu eenmaal veel scoren bij kids maar ze meestal wel niet altijd top zijn qua gezondheid.