Waar kan ik niet meer zonder

Mijn ultieme producten - voedingsmiddelen. Die ik altijd in mijn kast - koelkast staan heb of altijd bij me heb. 


 Matcha thee van Biotona : soms heeft ook een super mama eens extra energie nodig

Deze thee helpt mij doorheen korte nachten, drukke dagen of als koffie even de kracht niet meer heeft om mij te redden. Het bezorgt je niet het nerveuze gevoel die koffie je kan geven maar heeft je echte super power; Geloof me dit is heavy stuf. 

Site Biotona: 

Biotona Bio Extra Premium Matcha is een verfijnde groene thee afkomstig uit Japan. Hét topproduct uit de eeuwenoude theecultuur was lange tijd enkel bedoeld voor de bevoorrechte klassen. Matcha wordt exclusief gemaakt van jonge theeblaadjes, traditioneel begin mei (de eerste oogst) met de hand geplukt. 4 weken voor de oogst overschaduwt men de theestruiken met dekzeilen. De geoogste theebladeren worden met granieten steenmolens vermalen tot een ultrafijn poeder. Deze verwerking en de biologische teelt resulteren in een felgroene, excellente thee met een zoete en "umami" smaak.

Goede adresjes voor verse producten

Ik probeer echt te zoeken naar de juiste adresjes om de basisproducten te halen. Geen lange weg tussen boer - kweker en onszelf.

Daarom gaan wij altijd 1 keer per week - 10 dagen naar onze vaste vleesgroothandel en onze groenten- en fruitwinkel. We hebben ook onze vaste imker voor de honing. We blijven zoeken naar vaste adresjes. 

Ons vlees halen wij altijd naar : Van Landschoot in Adegem, eigen slachterij en pure producten. Geen eieren overal in voor het binden maar vlees puur. Dat willen we toch als we vlees eten? 

Onze groenten en fruit ( en dat is wat in 1 week ) dat halen wij altijd naar Tino's fruit in Knokke -Heist, de vaste leverancier voor de horeca van de hele regio en ver daarbuiten. Altijd top top kwaliteit, nieuwe dingen op de markt, primeurs en gewoon echt het beste. Niemand buiten hen komt aan de groenten en fruit en deze mensen kennen echt de producten. Een aanrader als je eens een dagje naar zee gaat. Vraag iets speciaals en ze hebben het! 

Onze adresjes zullen in de toekomst nog verder aangevuld worden.. geen paniek.